2010. ápr 06.

A nagy semmi

írta: viorelPOP
A nagy semmi

"A folyékony víz feltételezhető létezése spekulációkat indított el arról, hogy az Europa óceánjaiban létezhet-e élet. Bizonyítékok erre az elméletre még nincsenek, így ezt a későbbi űrszondáknak kell tisztázniuk. A tervek szerint egy önálló kriobot a felszíni leszállás után átolvasztaná magát a jégkérgen és a hold óceánjába egy kisméretű robot-tengeralattjárót engedne." - Sanyi és Tibi a képernyőt bámulta, dinoszaurusz alakú ropogtatnivalók szanaszét az ágyon. Sanyi hosszan kifújta a füstöt:
- Hat a Mari...
- Te, Sanyi, szerintem Naspolya külföldi.
- Vagy hüllő...
- Nem vetted észre? Alig beszél, akkor is furán... A múlt héten tűnt fel, mióta iszunk együtt, nyolc éve?
- Aham.
- És azt tudtad, hogy ez a kutya itt veled nem is a tiéd?
- Nem?
- Nem, bazdmeg, egy házibulin keveredett ide.
- Megszoktam, elvan.
- Az azért csak megvan, hogy elhagyott a csajod úgy három hete?
- Láttam, hogy sok a mosatlan. Kár, eléggé szerettem.
- Nézem a playlisted, csak minimál.
- Most azt bírom.
- Jól van, elmondom az elméletem: szerintem túl sok könyvet, filmet, meg zenét szívtál be magadba, és kiakadtál. Túladagoltad. A nagy mindenből lett egy nagy semmi. Próbán sem voltál egy hónapja.
- Pedig egész jó gitárokat találtam ki.
- És azok a cuccok az asztalodon, azok se túlzottan akadályozták a folyamatot. Megmondom, mi van. Itt még mindig túl sok az inger vagy legalább az ingerek emléke. Szentes és Vásárhely között van nagybátyáméknak egy félkész tanyája, odamész. Se TV, se könyv, még egy rádió se. Csaj se, cucc se. Majd az ottani nagy semmi kiüti a te nagy semmidet, aztán majd lesz valami.
- Tibikém, ha rendesen tudnál fogalmazni, még akár lehetne is belőled valaki. Ez a tanya annyira közhelyes, hogy megfontolom - nyekeregte, majd kifújta az utolsó slukkot.
Megint semmi nem derült ki az űrbéli életről - Sanyi bekapcsolta az erősítőt, majd elétette a gitárt. A gerjedés robaja alattomosan folyt szét a szobában, beszüremkedett minden egyes atomba, értelmetlenek lettek a székek, az asztal, az art deco szekrény, és bármi evilági. A zaj mindenható egyeduralkodása végérvényesen eltörölte a gondolatokat, és míg bent lassan kivilágosodott, kint gyorsan besötétedett. Vagy fordítva.

Szólj hozzá

nihil drog plastikman minimal zaj tanya jupiter kozmasanyi mindennapi halál