2010. jún 01.

Orosháza kihúzva

írta: viorelPOP
Orosháza kihúzva

Orosházán csak öten nézték végig a koncertet. Sanyi aztán őket is elküldte a picsába. Még csak este 11 volt, kezdtek a szomjasak beszivárogni. Sanyi felrobbant:
- Afffassszomat baszkódunk itt ezeknek a fosagyú ősembereknek, vedelni azt tudnak a baszadékok, de az ingyenkoncert az büdös, igaz, világraszart tahók?!? - emelkedett a hangja a tucatnyi ember felé. - Azt tudjátok, mennyi a feles Finlandia, meg a Royal közt a vérlázítás - üvöltött -, de Komárt már nem tudnátok megkülönböztetni Elvistől!!! - és elkezdete megfojtani a mellette vilmosozó huszonévest egy elpattant gitárhúrral.
- Easy, haver - csimpaszkodott Naspolya Sanyi vállára két kínai zászlóval a szemei helyén -, teremtsd meg a lambadát az agyadban... a lambada a napfény, a szerelem... érd el a lambadát...
Sanyi félrelökte, és nekibaszta a túszul ejtett srác fejét egy zenegéphez, amin már a harmadik Edda-szám asszisztált a péntek estéhez:
- Tibikém, ezt kell csinálni: semmit! Hát, nem jobb? Nézd meg ezeket az istenbarmait, milyen nyugodtan beülnek ide, 'oszt annyi. Mi meg?!? Agyalunk, újítunk, előadunk, de mi a gennyes makkhalálért?!? Te, te ott a zsíros, hosszú hajaddal, meg az enyhén lehányt Metallica-pólóddal, te hallottál már más zenét is vagy örökké az "Enter Sandman"-t fogod üvölteni bekúrva az elszíneződött halajkaiddal??? És még esküszöm, örülök neked, mert a többi körülötted olyan érdektelen, mint egy végtelenített falunap. EZEKNEK, Tibikém, EZEKNEK?!? MINEK?!? - és ezzel a svunggal kivágta az ablakot egy több évtizede becsülettel szolgáló kocsmaszékkel.
A már két-három tucatnyi helyierő megvárta, míg a szilánkok halálos csendben megnyugodtak a pisafoltos járdán, majd a zenekarra vetették magukat. Rövid, de egyértelmű küzdelem után a tulaj és haverjai kidobták a három gyüttmentet, a hangszereket meg a kitört ablakon utánuk.
Sanyi a földön fekve érezte, ahogy a vér végigbotorkál az arcán, Tibi már pakolt, Naspolya a falnak dőlve a Lambadát dúdolta. Újabb város kihúzva.

Szólj hozzá

zene koncert edda orosháza komár lászló metallica elvis lambada kozmasanyi zenebuzi horrorugar