2010. jún 08.

Afgán

írta: viorelPOP
Afgán

"Mid van?" "Afgán." Sanyi nekikezdett, Szérum betette egyetlen CD-jét: Underworld. Szérum általában takarításhoz szedett be ezt-azt, meg tánc sejtésekor. És ha valaki beugrott. Szóval, majdnem folyton.
Kék égőt tekert be, amitől a szoba szinte azonnal hideg pokollá változott. A csajáról beszélt, hogy mennyire szeret szopni. Még ébredés után is. Mindig feltűnően jó csajokkal mászkált.
Ha formában volt, Szérum úgy váltogatta a szereket, mintha győriédest csipegetne. Most valami fűnek álcázott tömegpusztítót szerzett, és megállás nélkül gyártotta a rakettákat. Pelinkovacot kínált mellé. Szopás körömvágás közben, szopás a küszöbön, gyászszopás.

A szemben lévő gesztenyefák ágai lassan bekúsztak, Sanyi ízületeiben érezte a fémes hangokat. Izzadtság lepte el, de nem tudta megtörölni az arcát. "Mindjárt jobb lesz" - hajtogatta, és próbált később mesélhető víziókba bonyolódni, hiába. Szíve hangosan dörömbölt bordáin, a levegő elfogyott. Szérum valami több évtizedes zsírfoltot vakargatott a konyhai kislámpa olcsó műanyag burkolata alól, és arról beszélt, hogy bár egész hetes bérletet vettek a haverjával Szigetre, rejtélyes módon három nap után elfogyott a marcsa, és hazajöttek. Nem bíztak más cuccában. Sanyi egy nagy párnát szorongatott, és zihálva várta a mentőket. A hullámzó kék visszhangozni kezdett. Kimenekült a konyhába, és belekortyolt egy kondér teába. Szérum röhögött: "Az máktea, bazmeg". Ilyen már volt. Az első spangli életében. És az első csók egyben. VHK és sok nyál. Akkor három vakarózó suna lebeszélte: nem earl grey. Lószag terjengett, és elfelejtett elélvezni. Ez meg itt az omega.

A vízcsap beleállt a szájába, a radiátor a térdébe épült, cipőjét a szobában felejtette. Szérum lemaradt. Sanyi a sugárúton rohant: tej vagy halál, házak vagy autók, nem lehetett tudni. Military shop: nem jó, a nonstop még vagy 500 méter, lábak, lábak, lábak, lábak. Távoli sziréna: megérkeztek?, Szérum lihegése, a tej zsigeri gyűlölete. Aztán egy liter, húzóra.

Világosodott, a pad körül sepregetni kezdtek a kompenzáló öregek. SMS Szérumtól: "A prton vagynk, 1 punci ndkem elég, siesp!" Sanyi nagyot szippantott a hajnali buszok fekete füstjéből, feje a támlára hullott. A Pelinkovaccal lehetett a baj.

Szólj hozzá

élet pina drog tej szopás underworld vhk máktea pelinkovac kozmasanyi