2009. aug 05.

Guriga

írta: viorelPOP
Guriga

Kínosan lassan indult a házibuli. Sanyi unottan szopogatta a rá kimért császárkörtét, a hangszórókból az egyetlen igaz rock gyilkolt. A többiek a házigazda születésnapi GNR-001 rendszámának átnyújtásával nyűglődtek, amit az herélt hangú „Welcome to the jungle!“ sipítással köszönt meg. A barom. Mindegy, Sanyi is villázott egyet, mégiscsak ingyenpia. Még nem tudta, hogy tíz év múlva torkaszakadtából üvölti majd ezt a számot egy meggondolatlan telekbulin.

Csak két óra telt el, de az egész kezdett olyan undorító lenni, mint egy körömletépéssel egybekötött betyárkörteszüret egy országos vőfélytalálkozón, de ekkor túlvilági jelenés fénye homályosította el a végtelennek tűnő szenvedést.

– Bazmeg, ha az erekciónak hangja lenne, most elnyomná ezt a szar zenét – fogalmazódott meg a szerelem Sanyi olcsó karácsonyi villogósorral díszített lelkében, és orientálódott. Volna. De nem segített se PéterPál, se szúrós fókusz, se mézesmadzag. Sanyi úgy pattant le mindig e pillanatnyi Ő aurájáról, mint sci-fikben szokás. Újra és újra. Az mással nevetett, mással szúrta le a tüskét, másnak mesélte el az első dugást, mással emlékezett lejárt slágerek szövegeire. Soha nem érezte magát ennyire láthatatlannak, és hangja is szokatlanul jelentéktelennek tűnt.

Végül kimerülten rogyott le egy fotelfoszlányba, kelletlenül nassolni kezdett annak elkoszolódott szivacsából, és panaszkodott: „Baszki, találkoztam a kriptonitommal...”. Nem is bírta sokáig senki a közelében.
– A problémákat meg kell inni! – ordította valaki a túlsó sarokból, maga elé húzta a maradék sósborszeszt. Alkonyzóna.

Másnap beleukoplasztozott szájjal ébredt egy papírtörlő-gurigával a farkán, Naspolya még mindig a biedermeier szekrény tetején aludt, mintha nagyon magasról zuhant volna oda. Sehol senki. Feje visszakoppant a levébékázott parkettre, lehúnyta szemét, és elkezdte várni, hogy a beteljesületlenség nemesítő hatása egyszercsak átjárja belül. Kondenzcsík vágta ketté a Napot.

Szólj hozzá

élet szopás házibuli gnr alka kozmasanyi kangörcs