2009. okt 26.

Grundig, kömény

írta: viorelPOP
Grundig, kömény

Sanyi enyhe fejfájással lépett ki a szobából, Naspolya az előtérben békésen szuszogott előző napi vacsoráján. A többiek már a strandon pihegtek, a Rubophen keserűsége hatásosabb volt a hatásánál. A Napot valaki lelocsolta napalmmal: a part különös alakban égett ki az ártéri erdőből.

Könnyen megtalálta a halálfejes napernyőt, alatta Síkos Tibi egy szál szafaládban és egy bokáig érő bőrkabátban, Valagrózsa rózsaszín bikiniben heverészett. Leopárdmintás tangára vetkőzött, és szart a faktorokra. Tibi hátranyúlt a fejszével megmunkált Grundig magnóhoz, és már bömbölt is tompán a New York Dolls.

Valagrózsa kivett a talált Spar-szatyorból egy üveg köményes pálinkát, amit nem tudni, hogyan, a nagyapja menekített ki a Nagy Testvér egy baráti vidékéről, ahol végleg megbizonyosodott a kommunizmus lényegéről. De több rejtély is kapcsolódott az öreghez. Állítása szerint rendszeresen csodákat tett, csak mindig akkor, amikor más nem látta. Az egyetlen csoda, amit mindenki elismert, az volt, amikor meghalt Hepatitis A-ban, de az sem akkora, mint, mondjuk, az egész világon megvalósult szelektív hulladékgyűjtés.

Az ereklye gyorsan fogyott, közben a kislányokat és kisfiúkat pontozták, hogy milyen hálás bula, illetve mekkora kúrógép lesz belőlük. Sanyi eltűnödött: hogy a faszban mehet ma minden ugyanúgy, mikor az este mindent megoldottak?

Szólj hozzá

zene élet strand alka kozmasanyi mindennapi halál