2009. nov 02.

És akkor Sanyinak megszűnt a libidója

írta: viorelPOP
És akkor Sanyinak megszűnt a libidója

És akkor Sanyinak megszűnt a libidója. Zamek. - Nem gerjed, van az úgy - röhögött Síkos Tibi.

Úgy, azokkal lehet, nem így és vele, legalábbis eddig. Hogy nem villan át agyán legalább félóránként egy-egy keresztlobbantó ocsmányság, se ripsz-ropsz, se kínosan irányítottan. Napokig csak rohangált a városban, nem volt ok, idegesen, nem volt miért, minden lehetséges ingert kiszipolyozva, hogy lehet ez.

Aztán belefáradt, beletört, már egy hete. Két hete. És akkor észrevette, hogy kiolvasott egy rég az ágya mellett porosodó 600 oldalas könyvet. Legalább megtudta, hogy nem jó. Valami új polc került a szobába, skandináv. Négy hét, teniszverseny, az új polcon új könyvek, virágkötészet, túl jól gitározás. Társadalmi szerepvállalás, az első magyar Minnie Ripperton-biográfia megalkotása, a kvantumfizika alapjainak megrázása, moldáv-magyar szlengszótár. Új, természetes kábítószerek világra szabadítása, a tökéletes pizzatészta megalkotása, a rákkutatás helyes irányba terelése. Már fél éve.

Sanyi épp a levitáció elsajátításán munkálkodott viszonylag hosszabb ideje, amikor az Oktogonnál minden előjel nélkül megszólította egy ötvenes nő, émelyítő vaníliaszag lepte be a délelőttöt. Kíméletlenül strázsált a Burger King hosszúságában, bele kellett botlani. Ebbe, pont. Mintha James Woods egy zsíros, varangyszerű lestrapált trampli formájában jelent volna meg, valahogy a kisugárzása. A döbbenet egyből a lepattogzott, borhányás színű körmeire irányította a tekintetet, aztán egy-egy villanásként a lenőtt, fakórozsda dauerborzalomra, a mindigsáros tűsarkúra, a szája... azt ne.

Tőmondat volt, de szitárszeánsznak hallatszott. Az aszfalt felgyűrődött, úgy két tucat ember állt meg erre az irtóztató pillanatra, egyszerre halkult el a zsúfolt tér: “NYALJ KI.” Sanyiban megakadt a levegő, szőrös női lábakat növesztett a Nap. Érezte, hogy ennek így kell lennie, az ellenérvek pillecukorként olvadtak a teljes megadás kellemetlen bélmelegébe. És ott, akkor a 70-es évekbeli garzonban, az arcán még azzal, amit soha nem akart oda, visszatért minden. A kerékvágás. Neeem, nem lesz itt semmilyen kibaszott lebegés. Hajkurászás, az lesz. És valóban.

Hölle anyó. Így nevezte Sanyi utólag.

Szólj hozzá

élet pina fasz vébéká kozmasanyi kangörcs minnie ripperton