2012. jún 21.

Orsi

írta: viorelPOP
Orsi

Orsi csaposként és dekorációként dolgozott a Pánikban, ami a Szent Tehén helyén nyitott, és ugyanúgy nézett ki, mert nem jutott pénz a felújításra. Délután négykor kezdett minden második nap, általában már a bejárat előtt várták törzsrajongói. Úgy csinált, mintha leszarná, de valójában élvezte. Az épp legjobb csajzaj bandában, a PillanGO!-ban dobolt, legtöbbször állva, mindenki azt leste, hogy a közvetlenül a pimasz mellei alatt véget érő top feljebb csúszik-e. Azt beszélték, valami tetkó van ott, amit még senki sem látott.

Sanyi underground legendaként és élő wurlitzerként zenélgetett a Pánikban, amit pár évvel később a Penge váltott, igaz, ugyanúgy nézett ki az is, mert nem jutott pénz a felújításra. Este kilenckor kezdett minden nap, általában már a pultnál várták zugrajongói. Úgy csinált, mintha élvezné, de valójában leszarta. Az épp legjobb barkácspunk bandában, az Önző Robotban gitározott, legtöbbször napszemüvegben, mindenki azt leste, vajon kész van-e. Azt beszélték, valamit tol, de senki sem tudta biztosan.

Orsi heti 1-2szer Sanyinál aludt, ezt azért sejteni lehetett. De nem jártak. Mert az olyan régimódi, ebben megegyeztek. „A birtoklás felett eljárt az idő” - mondogatta a modern Sanyi. Aztán heti 4-5 alkalom lett. A nappali nagy asztalán gyarapodó üres üvegekbe néha virág került, a cigisdobozok a sarokba lettek söpörve. Orsit idegesítették a rá várakozók, Sanyi megunt tettetni is. Egyik sem vallotta be. Elvoltak.

Mikor hónapok múlva a lány felvetette, hogy venniük kéne egy kutyát, Sanyi teljesen kikelt magából. Ordibált, hogy „Jó, hogy már nem egyből a gyerekkel jössz!?!, meg ilyeneket. Elviharzott, három napig nem is került elő.

Nem is a zajra, inkább a bűzre ébredt fel Orsi, kibotorkált a WC-hez. Sanyi szuszogó feje az ülőkén nyugodott, közvetlenül a hányás felett, egyik kezében a gyöngyvirágos illatosító, a másikban meg valami dobozka. A zsebéből gyűrött cetli lógott ki:

Megcsillan

megcsillan szemedben a holdsugár
elfojtott lélegzetünk összeér
bőrömön kezed nem idegen már
egyre lejjebb tolul a vér
megcsillan ujjadon a holdsugár.

A spray-t könnyen elengedte, de a kis műanyagot úgy kellett kifeszegetni. Egy gyűrűtartó volt. Orsi kinyitotta, egy vékony rézhuzalokból álló, ujjra húzható tákolmányt rejtett. Lefektette Sanyit a kanapén, visszabotorkált a hálóba, és a papírt meg az ajándékot magához szorítva gyorsan visszaaludt. Négykor nyitni kellett.

Szólj hozzá

zene punk szerelem csajok zaj kozmasanyi