2012. okt 12.

Skandináv Néplélek

írta: viorelPOP
Skandináv Néplélek

Tibi az új témáját pengette újra és újra, már fél órája. Vagy két órája. A furgonból a tájak, a falvak, az állatok, az emberek mind ugyanolyannak tűntek. Mindenki bólogatott, néha be is szálltak, ha valami alakult is, azonnal széthullott. Vagy lélegezni nem lehetett, vagy a huzat szaggatta az arcokat. Sanyi a huszadik sántító sorát húzta ki, és intett, hogy elég. Aztán szólt. Majd ordított. Bőrkabátja feketesége rákúszott a falakra, az ülésekre.
- Nem, ez így: nem, sőt, megint nem - fakadt ki idegesen rezgő hangon.
- Teee... Te ilyen... egyéniség vagy, ugye? - csordult túl az utolsó csepp Tibiben.
- Bazdmeg, Tibi, de tényleg bazdmeg! Azt hiszed, mert összedobtunk egy albumot, ami elmegy, már minden oké, és lehet ugyanúgy folytatni? Semmit sem lehet mindig ugyanúgy csinálni! Nem áll össze az egész, és ezt te is tudod. Ki kell találni magunkat, és ehhez tudnunk kell, igazából kik vagyunk. És ha ez megvan, ahhoz képest lehet esetleg hazudni. Nem pedig azért, mert fingunk sincs semmiről.
- Aha... Figyu, A sirályt olvastad? - fintorodott el.
- Igazi fasz tudsz lenni, Tibi. Még ha jól gitározó fasz lennél...
Óriásit placcsant egy trópusi rovar a szélvédőn, legalább fél percre mindenki odabámult.
- Oké, tessék, milyenek legyünk? Például boldog zenekar nem tudok lenni. Voltam már boldog, de nem tetszett. Vagy legyünk lehangoltabbak? Már így is leszakad a közönség dereka a közöttük földbe álló számainktól.
- Nem tudom. Csak azt tudom, hogy nem igazi. És ha valami nem igazi, az visszapattan ránk, és lerombol. Ki kell találni a hangzást. Ha azt telibe kapjuk, már szinte mindegy, jól karattyolunk-e. De ehhez csoportterápiát kell alkalmaznunk.
- Na, faszom, tímbilding.
- Az.
Sanyi kinyitotta eddig ügyesen titkolt vászonszatyrát, kivett két üveg vodkát, egy zacskó füvet, némi hasist, pár ekit.
- A többit ott szerezzük be. Megbeszéltem Lacival, miénk a vityillójuk 1 hétre. Lenyomjuk ezt a szentesi kötelezőt, aztán húzunk oda. És ha a hét végéig nem találjuk ki, mi az a Sanyi és a Szaros Sajt valójában, akkor feloszlunk.
Valagrózsa az utolsó szóra már ki is bontotta mindenkinek a söröket:
- Óóó, pöcsöm, akkor ezt mondjad, hogy buli lesz, mit kell bullshitelni ennyit?
Két hét múlva már Skandináv Népléleknek hívták őket.

Szólj hozzá

zene drog alka kozmasanyi szarossajt richard bach horrorugar skandináv néplélek